راه اندازی نخستین رصدخانه آموزشی در فریمان نخستین پژوهشکده و رصدخانه آموزشی به همت دانشجوی فیزیک دانشگاه پیام نور مرکز فریمان راه اندازی شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه پیام نور فریمان: اسماعیل مرادی دبیر کانون هواپیما های مدل دانشگاه پیام نور، این مرکز را با صرف هزینه ای حدود ۱۰هزار دلار در حاشیه روستای لوشاب بخش مرکزی فریمان راه اندازی کرد.

این رصدخانه مجهز به تلسکوپ با قطرهای ۸۰، ۱۱۰، ۲۰۰و۲۵۰ میلیمتر، پایه موتوردار مجهز به ردیاب، دوربین هدایتگر خودکار و دوربین عکاسی، فیلترهای مختلف برای رصد خورشید و عکاسی، سیستم های کامپیوتری جهت هدایت و کنترل رصدخانه و همچنین نرم افزارهای مورد نیاز است.

در کنار رصدخانه، کارگاهی برای ساخت تلسکوپ هم دایر شده که در آن روی ساخت تلسکوپ کار می شود.

وی آموزش نجوم به صورت عملی به دانش آموزان، دانشجویان، دبیران، اساتید و عموم شهروندان علاقه مند، رویت هلال به صورت ماهانه، مشارکت در برنامه های تخصصی و بین المللی را از جمله مهمترین اهداف راه اندازی این رصدخانه بیان کرد.