اخبار
در دانشگاه پیام نور مرکز فریمان رصدلکه های خورشیدی توسط دانشجویان انجمن فیزیک

  به گزارش روابط عمومی دانشگاه:دبیر انجمن فیزیک این مرکز از امکان رصد لکه های خورشیدی با فیلتر مخصوص(با حضور پژوهشگر و محقق بومی جناب آقای اسماعیل مرادی) و تعداد 20 نفر از دانشجویان خبر داد و گفت: در این روزها، امکان رصد لکه های خورشیدی به علت فعالیت های زیاد خورشیدی امکان پذیر است؛و برای اولین بار دانشجویان پیام نور فریمان پس از گذراندن جلسه آموزشی مبادرت به این امر نمودند.در این جلسه که در محوطه دانشگاه برگزار شد مدیران مالی و اداری و فرهنگی و نماینده آموزش نیز شرکت داشتند،قابل ذکر است نفرات برتر پژوهشکده آموزش و پرورش به سرپرستی استاد مومنی نیز در این فعالیت حضور داشتند.

وی با بیان اینکه هر ۱۱ سال یکبار این فعالیت ها زیاد می شود و لکه های بیشتری بر روی خورشید ظاهر می شود، افزود: این لکه های خورشیدی از هم اکنون با ابزارهای رصدی مناسب و فیلتر خورشیدی به آسانی دیده می شوند.

به گفته خانم فاطمه عاشوری، لکه های خورشیدی مکانهایی روی خورشید هستند که دمای کمتری از سطح خورشید دارند (سطح خورشید ۵۸۰۰ درجه کلوین و دمای لکه های ۳۰۰۰-۴۵۰۰ درجه کلوین) و در زمان رصد با فیلترهای مخصوص خورشیدی به رنگ تیره نمایان می شوند.

وی با بیان اینکه هر چه لکه های خورشیدی بیشتر باشد فعالیت خورشید بیشتر است، عنوان کرد: رصد لکه های خورشیدی با ابزار رصدی قابل مشاهده هستند و برای رصد خورشید باید از فیلتر مایلار استفاده کرد.

لکه های خورشیدی اولین بار توسط گالیله در سال ۱۶۱۵ رصد شده است. به توصیه نخبه نجوم استان برای رصد خورشید بهتر است از فیلترهای مناسب رصدی مانند مایلار و ND استفاده شود. این فیلترها در جلوی دریچه تلسکوپ نصب می شوند و ایمن‌ترین روش برای رصد خورشید هستند.

بنابراین برای دیدن لکه های خورشیدی باید از ابزار مناسب و افراد متخصص کمک گرفت. نگاه کردن به خورشید با ابزاری مانند دوربین دوچشمی، تک چشمی، تلسکوپ و حتی دوربین عکاسی می تواند به کوری چشم منجر می شود.

 

 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ
بيشتر